Monitoren voor achteruitrijcamera

Hier vindt u het overzicht van onze achteruitrijcamera monitoren. Voor elke achteruitrijcamera kun u hier de juiste monitor vinden. Deze monitoren zijn geschikt voor zowel standaard(CVBS) camera 's als AHD camera 's.

Filters
ARC
7 inch IPS monitor
€129,00
ARC
5 inch IPS monitor
€124,00
Monitoren voor achteruitrijcamera

Achteruitrijcamera monitoren

Al onze monitoren zijn voor zien van een IPS paneel. De voordelen van een IPS ten op zicht van een standaard beeldscherm zijn:

  1. Kijkhoek: IPS-panelen bieden brede kijkhoeken, wat betekent dat de kleuren en contrasten op het scherm consistent blijven, zelfs wanneer je het scherm vanuit een schuine hoek bekijkt. Dit is vooral handig bij het delen van het scherm met anderen of wanneer je vanuit verschillende posities werkt.

  2. Kleurweergave: IPS-beeldschermen staan bekend om hun uitstekende kleurweergave en nauwkeurigheid. Ze bieden levendige kleuren en diepere zwarttinten, wat ideaal is voor taken waarbij kleurnauwkeurigheid belangrijk is, zoals fotobewerking, grafisch ontwerp en videobewerking.

  3. Contrastverhouding: IPS-panelen hebben over het algemeen een hogere contrastverhouding dan TN-panelen, wat resulteert in helderdere witte tinten en diepere zwarte tinten. Dit zorgt voor een betere beeldkwaliteit en een scherpere weergave van details, vooral in donkere scènes bij het bekijken van films of het spelen van games.

  4. Kleurenconsistentie: IPS-panelen behouden kleurconsistentie over het hele scherm, wat betekent dat er geen kleurverschuivingen optreden, zelfs niet op verschillende delen van het scherm. Dit is belangrijk voor professionele toepassingen waar kleurnauwkeurigheid cruciaal is.

  5. Responsiviteit: Hoewel IPS-panelen historisch gezien langzamer waren dan TN-panelen als het gaat om reactietijden, zijn moderne IPS-panelen aanzienlijk verbeterd. Terwijl ze misschien niet zo snel zijn als TN-panelen, bieden ze nog steeds voldoende reactietijden voor de meeste toepassingen, inclusief gaming, dankzij technologische verbeteringen zoals overdrive.

Het kiezen van een achteruitrijcamera-monitor

In grote lijnen kunnen de monitoren opgedeeld worden in monitoren die geschikt zijn voor één of meerdere camera's waarbij er telkens één beeld tegelijk te bekijken valt. Of de zogenaamde quad/split monitoren waarbij u het beeld van één of meerdere camera's tegelijkertijd kunt bekijken. Welk beeld u wilt bekijken in een bepaalde situatie kunt u geheel automatisch laten verlopen.

Verder dient u bij het aanschaffen van een monitor voor uw achteruitrijcamera er op letten dat u een monitor aanschaft met een connector die overeenkomt met die van uw camera-kabel. Onze achteruitrij-monitoren zijn voorzien van een 4 pin of rca(tulp) aansluiting. Mocht de door u gewenste monitor niet de juiste connectoren hebben dan zijn er nog altijd adapterkabeltjes beschikbaar het passend te maken.

Voordeel achteruitrijcamera-monitor

Het voordeel van een speciale achteruitrijcamera monitor t.o.v. bijvoorbeeld het beeldscherm van uw navigatiesysteem is dat deze over extra functionaliteiten beschikt. Zoals bijvoorbeeld de automatische schakeldraden, spiegelen van het beeld, meerde beelden tegelijkertijd bekijken en afstandslijnen.

Automatische schakeldraden

Deze kunt u gebruiken op systemen met meerder video-kanalen. Met behulp van deze draden kunt u regelen welke camera op een bepaald moment het beeld moet leveren. Nadat het signaal op de draad weer uitgeschakeld wordt springt het beeld weer terug naar de standaard instelling, bijvoorbeeld alle 4 de camera's tegelijkertijd van een quad/split systeem.

Afstandslijnen


Diverse schermen zijn voor zijn van afstands of rasterlijnen. Met deze lijnen kunt u eenvoudig de afstand tot een object bepalen.
Deze lijnen zijn via het menu in of uit te schakelen.

Mirror functie


Op de professionele achteruitrij-monitoren kunt u zelf bepalen of u het beeld gespiegeld wilt hebben of niet. Standaard achteruitrijcamera's zijn altijd gespiegeld maar als u deze voor frontzicht gebruikt wilt u dit juist niet. Via het menu kunt u dit dan eenvoudig aanpassen.