Top

Inbouwen achteruitrijcamera

Inbouwen achteruitrijcamera

Het inbouwen en aansluiten van een achteruitrijcamera kunt u  eenvoudig zelf doen. Hier heeft u geen dure inbouwservice voor nodig.  Het inbouwen bestaat in grote lijnen uit het plaatsen van de monitor en de camera op de gewenste plek. Vervolgens sluit u de monitor en camera aan op de voedingskabel en verbindt u de monitor en camera met de bijbehorende videokabel. Hiermee is de installatie compleet. Het wegwerken van de kabels is nog het meeste werk.

Aansluiten professionele achteruitrijcamera met 4 pin connector

Bij de professionele systemen heeft de camera geen extra aansluiting voor de voeding nodig maar wordt deze geleverd met de kabel die van de monitor naar de camera loopt. Deze kabel zorgt ook voor het videosignaal en eventueel het geluidsignaal. De meeste monitoren kunnen worden aangesloten op een voeding van 12V~36V. Hiervoor hoeft u geen instellingen voor te doen, de monitor detecteert namelijk zelf.  Nadat u de monitor op de voeding heeft aangesloten en de monitor en camera met de kabel heeft verbonden is het systeem klaar voor gebruik.  De professionele monitoren met de mogelijkheid om meerdere camera ’s aan te sluiten zijn ook voorzien van zogenaamde trigger wires. Hiermee kunt u indien u meerdere camera ’s aansluit de monitor automatisch laten switchen naar de juiste camera.
Dit doet u door de trigger op de + van bijvoorbeeld een richtingaanwijzer aan te sluiten.  Op het moment dat u de richtingaanwijzer bedient wordt het beeld van de gekoppelde camera getoond. Na afloop keert de monitor naar het oorspronkelijke beeld terug.
Ook kunt u de trigger wire gebruiken indien u de camera alleen wilt gebruiken bij het achteruitrijden. In die situatie sluit u de monitor aan op de voeding en de trigger wire op de + van het circuit van de achteruitrijverlichting. De monitor zet u op standby, op het moment dat u de achteruit inschakeld wordt vervolgens automatisch de achteruitrijcamera ingeschakeld.

 

Aansluiten achteruitrijcamera met RCA/Tulp connector

Bij de achteruitrijcamera ’s met een RCA aansluiting wordt de camera het beste op de achteruitrijverlichting van het voertuig aangesloten.  De videokabel met de gele stekker is ook voorzien van een rode plus draad. Deze draad kunt u gebruiken om de monitor aan te sluiten. U sluit deze draad ook aan op de plus van de achteruitrijverlichting en de andere kant van de draad sluit u aan op de plus van monitor. De min(zwart) van de monitor sluit u aan op een min(aarde) van uw voertuig. In deze situatie zal de monitor gelijk met het inschakelen  van de achteruitversnelling aanspringen samen met de camera.